В Одеській області діти "замінували" школу: яке покарання чекає на їх батьків

Діти викликали поліцію з фальшивим повідомленням про мінування

У Лиманській селищній громаді троє школярів вирішили влаштувати собі розвагу та подзвонили на номер екстреної служби "102", повідомивши, що їхня школа стоїть на порозі вибуху. Покарання за дії дітей понесуть батьки. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

З'ясувалося, що двоє хлопчиків та дівчинка вирішили розважитися та "замінувати" свій навчальний заклад. Один із хлопців використав мобільний телефон однокласниці для дзвінка на екстрений номер та повідомив про небезпеку. Коли оператор відповів, слухавку взяла сама власниця телефону, зізнаючись, що це був просто жарт.

Поліція оперативно виявила винуватців та запросила їх разом із батьками на профілактичну бесіду у школу. Були також присутні вчителі та шкільний психолог для роз'яснення наслідків подібних жартів.

Оскільки діти не досягли віку відповідальності за подібні вчинки, за їх дії будуть нести відповідальність їхні батьки. Відносно останніх поліцейські склали адміністративні матеріали за ухилення від обов'язків з виховання дітей, що може призвести до попередження або штрафу від 850 до 1700 гривень.

Нагадаємо, декілька місяців тому поліцейські викрили псевдомінерів. Жінка повідомила на спецлінію “102” про загрозу вибуху в одному з підрозділів поліції, а чоловік сповістив, що в одному із ТЦК міста закладені вибухові речовини. Двом одеситам поліцейські повідомили про підозру у наданні завідомо неправдивих повідомлень про підготовку вибуху в будівлях, що забезпечують діяльність органів державної влади



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися