На Одещині чоловік систематично знущався з матері: яке покарання на нього чекає

Зловмисник вдавався до фізичного та психологічного знущання з пенсіонерки

Правоохоронці повідомили про підозру жителю Березівського району, який систематично піддавав свою стареньку матір психологічному та фізичному насильству. Такі дії чоловіка можуть призвести до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

77-річна жінка стала жертвою насильства з боку свого сина, який часто виявляв агресію, особливо під час алкогольного сп’яніння. Раніше судимий чоловік неодноразово зловживав матір’ю, фізично та психологічно тероризуючи її.

Попри попередження поліції та адміністративні покарання, чоловік продовжував насильство. Після нового випадку жінка звернулася до правоохоронців, що спричинило початок кримінального провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Заступник начальника відділу поліції – начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції, Назарій Кучмій, повідомив, що фігуранту пред’явлено підозру в умисному систематичному насильстві, що спричинило психічні та фізичні страждання матері.

Зазначено, що за це правопорушення може бути накладено покарання у вигляді громадських робіт, арешту, обмеження волі або позбавлення волі на строк до двох років.

Поліція закликає громадян не терпіти домашнє насильство і вчасно повідомляти про нього. Також надається безкоштовна гаряча лінія для консультацій та підтримки: "116-123" та "15-47".

Нагадаємо, Одеса приєднається до всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", що розпочнеться 25 листопада та триватиме до 10 грудня 2023 року. Ініціатива спрямована на розв'язання актуальних проблем, таких як домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми, гендерно зумовлене насильство та захист рівних прав жінок і чоловіків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися