Одеські правоохоронці розкрили мережу нелегального перетину кордону в Молдову

Організатору схеми загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років

Одеські правоохоронці та прикордонники здійснили успішну операцію з припинення незаконного переправлення осіб через державний кордон в Молдову. Оперативники Ізмаїльського прикордонного загону разом із співробітниками відділення поліції №1 Одеського районного управління поліції за допомогою силової підтримки військовослужбовців мобільного прикордонного загону ДОЗОР затримали організатора та двох осіб призовного віку в Одесі.Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Підприємливий бізнесмен використовував месенджери для пошуку охочих залишити Україну. За свої послуги він вимагав 3 тисячі доларів США від кожної особи. З цих коштів він планував сплатити 200 доларів далекобійникам за перевезення через транзитну ділянку траси "Одеса-Рені".

Правоохоронці провели обшуки в автомобілі та місці проживання організатора, вилучивши матеріальні докази незаконної діяльності та грошовий завдаток за послуги. Поліція встановлює коло осіб, причетних до цього злочину.


Ці заходи здійснюються у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, двоє чоловіків з  Ізмаїльського району вирішили організувати незаконний, але прибутковий бізнес. Правопорушники знайшли клієнтів, які були готові скористатися їхніми послугами. Чоловіки пообіцяли безперешкодний трансфер до Румунії через пункти пропуску державного кордону за певну винагороду – по 6,5 тис. доларів з кожного.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Партия 5.10

25 листопада 2023, 18:54

В Украине процветает настоящий фашизм, полностью нарушается конституция. Воевать должны те свиньи и скоту, которые сидят на бюджете - а именно депутаты, министры, мусорье поганое и эти погранцы - твари обдолбанные . человек не должен выкупать сам себя за деньги !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися