Лікар з Одещини продавав довідки для звільнення зі служби: скільки вони коштували

Лікар виготовляв підробні документи для військовослужбовців, які намагалися звільнитися зі служби

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомили про підозру лікарю Військово-медичного клінічного центру Південного регіону за виготовлення та продаж фіктивних документів для звільнення зі служби. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

За слідством, лікар, організував неправомірну схему виготовлення фіктивних документів, які мали довести наявність серйозної хвороби у військовослужбовців, що служило б підставою для їхнього звільнення зі Збройних Сил та інших військових формувань України.

Лікар за 5,500 доларів США обіцяв виготовити та надати військовослужбовцеві документи, які стали б законною підставою для вступу в резерв. Затримання лікаря відбулася під контролем правоохоронців під час отримання неправомірної вигоди.

Яке покарання чекає на лікаря

Прокуратура Південного регіону в Одеській області висунула підозру лікарю Військово-медичного клінічного центру за порушення частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України, що стосується отримання хабаря службовою особою. Такі дії караються штрафом від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура викрила двох інспекторів патрульної поліції в Одеській області, які вимагали хабар від водія за обіцянку не притягати його до відповідальності за керування авто в стані наркотичного сп’яніння. Патрульних затримали після того, як вони отримали 22 тисячі гривень неправомірних коштів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися