Корупція серед патрульних Одеси: затримано двох правоохоронців за хабар

Правоохоронці за отримання хабаря можуть потрапити за ґрати на 10 років

Одеська обласна прокуратура викрила двох інспекторів патрульної поліції в Одеській області, які вимагали хабар від водія за обіцянку не притягати його до відповідальності за керування авто в стані наркотичного сп’яніння. Патрульних затримали після того, як вони отримали 22 тисячі гривень неправомірних коштів. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За інформацією слідства, правоохоронці використовували своє службове становище для тиску та вимагань, завдяки чому вони отримали хабар від водія. Зараз розглядаються питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу для затриманих поліцейських.

Згідно з ч. 3 ст. 368 КК України одержання хабаря службовою особою карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Більше про хабарників 

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції в Одеській області розкрили корупційну діяльність на одному з комунальних підприємств. Посадовці влаштовували фіктивних працівників, нараховуючи їм заробітну плату з бюджету.

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися