"У відпустку": на Одещині незаконно переправляли чоловіків до Молдови

Правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон

Поліцейські Одеської області виявили і затримали злочинну групу, яка займалася організацією нелегального вивозу чоловіків за кордон до Молдови, представляючи це як відпустки. Зловмисникам повідомлено про підозру, і їм може загрожувати до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За встановленими правоохоронцями фактами, група, яку очолював одесит, організовувала незаконний вивіз чоловіків, які не мали права покидати країну під час дії правового режиму воєнного стану.

В листопаді зловмисники звернулися до одного із "клієнтів", обіцяючи йому виїзд до Молдови та надали завідомо підроблені документи, що засвідчували службу та відпустку у Кишиневі.

За свої послуги група вимагала $8000. Але правоохоронці змогли затримати всіх учасників групи під час спроби вивезення "клієнта" за кордон в обхід пунктів пропуску.

Яке покарання чекає на фігурантів

Організаторам схеми повідомили про підозру  в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

Наразі підозрювані поміщені до ізолятора тимчасового тримання в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Готується клопотання до суду щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, – повідомила начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП в Одеській області Віоріка Фінікова.

Нагадаємо, одеські правоохоронці та прикордонники здійснили успішну операцію з припинення незаконного переправлення осіб через державний кордон в Молдову. Оперативники Ізмаїльського прикордонного загону разом із співробітниками відділення поліції №1 Одеського районного управління поліції за допомогою силової підтримки військовослужбовців мобільного прикордонного загону ДОЗОР затримали організатора та двох осіб призовного віку в Одесі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися