Балотувався у Верховну Раду аби служити РФ: в Одесі затримали зрадника

За держзраду “депутату” загрожує довічне ув'язнення

Служба безпеки України (СБУ) успішно завершила спецоперацію в Одесі, затримавши агента ФСБ, який хотів балотуватися у народні депутати. Його задачею було збирати розвіддані та готувати диверсії на території регіону. Про це повідомляє СБУ. 

Протягом останнього місяця затриманий інтенсивно просував себе як кандидата, вступивши до місцевої громадської організації, що займається екологічними питаннями, і розмістивши політичну рекламу на пасажирських автобусах.

За інформацією слідства, кошти на ці "проєкти" виділила російська спецслужба, а сам агент запитував винагороду у 5,5 тисяч американських доларів щомісяця. Окрім того, встановлено, що зрадник намагався визначити локації протиповітряних оборонних систем та засобів берегової оборони.

Агент ФСБ був затриманий "на гарячому" під час проведення ним розвідувальних дій біля українського об'єкта. За даними слідства, зловмисник був завербований російською спецслужбою в жовтні цього року та операційно позначений як "Мазепа".


Для фото- та відеофіксації об'єктів інтересу, він використовував спеціальний пристрій для прихованої зйомки, який придбав на чорному ринку. За допомогою популярного месенджера та численних телефонних номерів та акаунтів він передавав отриману інформацію.

Затриманий подав заяву на вступ до партії "Єдина Росія" з метою увійти до керівної ланки окупаційної адміністрації, якщо регіон буде захоплено. У ході обшуку в його місці проживання виявлено мобільний телефон із доказами зв'язку з агресором.

Наразі зловмиснику пред'явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, йому загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо агентки ФСБ Росії, яка була залучена до коригування повітряних ударів по Одесі. Кіберфахівці СБУ затримали її під час спецоперації в місті в серпні цього року.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10602


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися