За заплату від окупантів жінка наводила балістичні удари по Одесі

За держзраду одеситка може отримати довічне ув’язнення

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо агентки ФСБ Росії, яка була залучена до коригування повітряних ударів по Одесі. Кіберфахівці СБУ затримали її під час спецоперації в місті в серпні цього року. Про це повідомляє СБУ.

Отримуючи регулярні виплати від окупантів, жінка збирала розвіддані про розташування Сил оборони в Одесі. Після повітряних атак вона обходила постраждалі вулиці, фіксуючи наслідки атак.

За кожне завдання агентка отримувала до 20 тисяч гривень в еквіваленті криптовалюти на свій електронний гаманець.

Розвідка була необхідною для підготовки та коригування повітряних ударів по Одесі за допомогою крилатих або балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Зловмисницю затримали під час контрдиверсійних заходів поруч із українським військовим об’єктом. Виявлено банківські картки та докази її розвідувально-підривної діяльності.

Обвинувальний акт зараз направлено до суду, а агентці загрожує довічне ув’язнення за статтею "Державна зрада в умовах воєнного стану".

Більше про зрадників

Суд в Одесі виніс вирок за державну зраду, чоловіку який надав російським окупантам інформацію про конспіративні бази Сил спеціальних операцій Збройних сил України під час окупації Херсона. Підозрюваний був визнаний винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та засуджений до 15 років позбавлення волі, а також конфіскації майна.

Нагадаємо, в Одесі було винесено вирок агентові Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ РФ), який здійснював шпигунську діяльність та намагався підготувати місто до можливої окупації. Прокурори Одеської обласної прокуратури довели його вину в суді.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/7820


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися