В Одеській області на ремонті шкільного бомбосховища вкрали 700 тисяч

За допомогою шахрайської схеми відбулось привласнення 700 тисяч гривень бюджетних коштів під час ремонту шкільного укриття

Прокурори Одеської області продовжують вести боротьбу з незаконним використанням бюджетних коштів, пов'язаним із будівництвом, ремонтом та експлуатацією об'єктів цивільного захисту освітнього призначення. Стало відомо про підозру двом директорам підрядних організацій у зловживанні бюджетними коштами та службовому підробленні. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За слідчими данними, підрядники під час виконання підрядних робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття в одному з закладів загальної середньої освіти в Білгород-Дністровському районі заволоділи бюджетними коштами. Завищивши обсяги та вартість робіт та використаних матеріалів, підозрювані штучно збільшили суму витрат на ремонт бомбосховища, неправомірно перераховуючи майже 700 000 гривень на свої рахунки.

У рамках цього кримінального провадження також було повідомлено про підозру посадовиці однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України) наприкінці жовтня цього року.

Яке покарання чекає за заволодіння коштами  

Слідчі повідомили підприємцю про шахрайства, у тому числі вчиненому повторно, та у підробленні офіційних документів. Максимальне покарання, яке передбачають санкції даних статей, – позбавлення волі на строк до п’яти років. А от двом директорам ТОВ повідомлено про підозру у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та у заволодінні чужим майном. Ці правопорушення кваліфікуються за ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 ККУ і тягнуть за собою покарання – до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Нагадаємо, поліцейські Одеської області розкрили випадок спроби заволодіти бюджетними коштами на ремонт бомбосховища одеського видавництва "Чорномор’я". Підозру отримали як інженер приватного підприємства, так і директор фірми-підрядника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися