Удар по Одещині: прокуратура розпочала розслідування й оцінку збитків

РФ в черговий раз порушили закони та звичаї ведення війни

Прокурори Одеської обласної прокуратури та Ізмаїльської окружної прокуратури розпочали досудове розслідування у зв'язку з масованою атакою БПЛА, яку ворог здійснив протягом 6 годин з 13 на 14 грудня. Фактичний обстріл призвів до поранення 11 місцевих мешканців, серед яких троє дітей віком 12, 8 і 8 років. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За даними слідства, атака була спрямована на об’єкти цивільної та припортової інфраструктури Одеси та області. Постраждалі, включаючи дітей, були госпіталізовані із різними ступенями травм.

Наразі команди рятувальників та слідчі активно працюють на місці події, фіксуючи руйнування та шкоду, завдані обстрілом. Огляд триває, а повний перелік пошкоджень встановлюється.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), – йдеться в повідомленні. 

Більше про нічну атаку 

Після обстрілу Одеси, росіяни почали атакувати Ізмаїльський район, направивши понад 20 дронів у бік припортової інфраструктури. На щастя, люди не постраждали, втім, складські приміщення зазнали руйнувань.

Нагадаємо, Сили протиповітряної оборони збили на всі дрони. На Херсонщині знищено 2, на Миколаївщині – 5, а на Одещині – 32. Ворог спрямував атаки як на Одесу, так і на південні регіони, зокрема, Подунав'я.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися