В Одесі зупинили незаконний продаж електронок: яке покарання чекає на бізнесмена

За незаконний продаж електронних сигарет передбачено покарання у вигляді штрафу та позбавлення волі

В Одесі вдалося припинити масштабний продаж підроблених електронних сигарет та відповідного обладнання та аксесуарів до них. Незаконну діяльність здійснювали через групу в телеграм. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. через телеграм-канал.

Під час розслідування виявлено, що мешканець Одеси налагодив масштабний механізм збуту контрафакту. Продажі здійснювалися на території Одеської області та інших регіонів України через спеціально створену телеграм-крамницю та службу доставки кур'єрами.

Правоохоронці виконали обшуки в орендованому приміщенні, перетвореному на склад в Пересипському районі Одеси. Під час обшуків вилучено понад 11 тисяч електронних сигарет і систем нагрівання тютюнової рідини (POD), понад 5 тисяч ємностей з тютюновою рідиною, а також інші компоненти, які використовувались у контрафактному виробництві. Загальна вартість вилученого товару оцінюється майже в 10,3 млн гривень.

Прокурори вже подали клопотання до суду щодо накладання арешту на вилучений контрафактний товар. Ведеться робота щодо ідентифікації всіх осіб, причетних до незаконної торгівлі, та їх подальшого притягнення до кримінальної відповідальності.

Яке покарання чекає на бізнесмена 

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність з реалізації контрафактних підакцизних електронних сигарет (ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Санкції першої статті передбачають покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Тим часом незаконний збут підакцизних товарів карається штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Нагадаємо, на Одещині детективи БЕБ вилучили понад 6 тонн табаку для кальяну та близько 1 млн пачок сигарет відомих брендів без марок акцизного податку. Загальна вартість контрафактного товару — майже 103 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися