17 років знущань: в Одеській області оголосили про підозру домашньому тирану

Двоє жителів Березівщини понесуть кримінальну відповідальність за порушення обмежувального припису суду та вчинення домашнього насильства

Двоє мешканців Березівщини відчули всю вагу кримінальної відповідальності через порушення обмежувального припису суду та вчинення домашнього насильства. Одному з порушників вже пред'явили підозру, а матеріали відносно іншого вже подані до суду. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.  

Слідчі встановили, що засуджений раніше за домашнє насильство та невиконання обмежувального припису вирішив знову порушити закони. Місяць після вироку він вдерся до будинку колишньої співмешканки, знову порушивши судову заборону на наближення та будь-який контакт. За це йому загрожує до двох років обмеження волі.

Другий злочинець, який жив зі своєю співмешканкою протягом 17 років, неодноразово піддавав її образам та погрозам фізичного насильства. Попри адміністративні матеріали та стягнення у вигляді штрафів, він не припиняв свою домашню тиранію. Після нового звернення жертви до правоохоронців, розпочалося кримінальне провадження за статтею 126-1 ККУ, що кваліфікує систематичне домашнє насильство.

Такі протиправні дії кваліфікуються за статтею 126-1 того ж кодексу і тягнуть за собою покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років, – розповів т.в.о. начальника Березівського районного відділу поліції Юрій Бондар.

Поліція закликає громадян: якщо ви відчуваєте на собі домашнє насильство або стали свідком такого порушення, негайно звертайтеся до найближчого відділу поліції або телефонуйте на спецлінію "102". Також доступні консультації за номерами телефонів:

  • 15-47 – Урядова "гаряча лінія" з протидії торгівлі людьми та домашньому насильству;

  • 0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

Нагадаємо, в Одесі поліцейські оголосили про підозру жителю Одеського району, який регулярно вчиняв насильство над своєю цивільною дружиною. Повторні звернення жінки до правоохоронців вказали на систематичні випадки фізичного та психологічного насильства в родині.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися