В Одеській області на лаві підсудних опинився домашній тиран: яке покарання на нього чекає

Жінка систематично потерпала від образ та погроз чоловіка

Поліцейські в Білгород-Дністровському районі передали до суду справу жителя Татарбунар, якого звинувачують у систематичному фізичному та психологічному насильстві над його співмешканкою. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. Чоловік систематично тероризував свою цивільну дружину, особливо тоді, коли перебував у нетверезому стані. Жінка постійно потерпала від образ та погроз з боку чоловіка, який використовував свою фізичну перевагу, щоб влаштовувати сварки та принижувати її.

Потерпіла неодноразово зверталася до поліції за допомогою, що призвело до складання адміністративних матеріалів за фактом домашнього насильства. Однак це не завадило зловмиснику продовжувати тероризувати жінку. Останній інцидент завершився терміновим заборонним приписом, але чоловік порушив його, погрожуючи фізичною розправою.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, що кваліфікує систематичне домашнє насильство. Фігуранту пред'явлено обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства, що призводить до психологічних страждань потерпілої.

Це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років. Слідство поліцейські завершили і обвинувальний акт скерували до суду, – прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Гарячі лінії для консультацій та підтримки доступні за номерами 102, 116-123 та 15-47. Нагадуємо, важливо не залишатися наодинці з проблемою та звертатися до поліції.

Нагадаємо, в Одесі поліцейські оголосили про підозру жителю Одеського району, який регулярно вчиняв насильство над своєю цивільною дружиною. Повторні звернення жінки до правоохоронців вказали на систематичні випадки фізичного та психологічного насильства в родині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися