Кількість поранених та загиблих зросла: Одеська прокуратура розпочала справу проти РФ

По півдню ворог випустив 9 ракет. Силами протиповітряної оборони 6 ракет, імовірно Х-101/555/55, вдалось збити: 1 на Миколаївщині і 5 на Одещині. Три ракети влучили в житлові будинки Одеси

Ранковий масований ракетний удар, призвів до трагічних наслідків в Одесі, де загинуло чотири людини, а ще 26 отримали поранення, серед них двоє дітей. Прокуратура Одеської області розпочала розслідування щодо порушення законів та звичаїв війни, оголошуючи досудове розслідування. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури. 

Три ракети ударили в житлові райони, спричиняючи величезні руйнування. Приватний будинок було повністю знищено, тоді як багатоповерхові будівлі отримали критичні пошкодження. Більшість пожеж, які виникли після вибухів, вже локалізовано, але наслідки були суттєвими: десятки будинків, шкіл, магазинів, та інших споруд були пошкоджені.

Наразі відомо про 4 загиблих та 26 постраждалих, серед яких 6-річий хлопчик та 8-річна дівчинка, а також 5 правоохоронців. Тривають розбори завалів та пошуково-рятувальні операції. Під завалами ще можуть бути люди. Дані стосовно остаточної кількості загиблих та постраждалих, а також повного переліку руйнувань та пошкоджень встановлюються, – йдеться в повідомленні. 

Одеська прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по місту Одеса сталося влучання у триповерховий будинок, з якого рятувальники тільки що витягли тіло загиблої людини з-під завалів. Кількість жертв цього трагічного інциденту зросла до трьох осіб. Пошукові операції на місці події тривають. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі

В ніч на сьогодні ворожі сили вчинили чергову дронову атаку на мирне населення південної частини України. Зазначимо, що переважна більшість безпілотників типу "Shahed-131/136" направляли свій удар із напрямку тимчасово окупованого Криму. На щастя, в результаті інциденту постраждалих серед цивільного населення не зафіксовано. Рятувальники показали як ліквідовували наслідки дронової атаки – відео за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися