Побутова хімія на 10 мільйонів: в Одесі викрили підпільне виробництво

Під виглядом світових брендів побутова хімія потрапляла на прилавки магазинів

На території Одеської області правоохоронці успішно завершили розслідування масштабного підпільного виробництва контрафактної хімічної продукції провідних світових брендів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За даними правоохоронців, порушники виготовляли та зберігали підроблену побутову хімію в орендованих складських приміщеннях та морських контейнерах, здійснюючи гуртовий збут продукції по всій Україні. За результатами заходів правоохоронці вилучили контрафактні товари на суму понад 10 млн гривень.

З'ясувалося, що головний організатор незаконної діяльності — 55-річний місцевий мешканець — залучив до проєкту бухгалтера, дизайнера та інших спільників, які забезпечували усі етапи виробництва та збуту фальшивої хімії.

Учасники групи мали чітко визначені ролі: одні постачали сировину та тару для виробництва, контролювали виробництво, а інші відповідали за фінансову документацію та реалізацію підробленої продукції. Місцями виробництва та зберігання обрали складські приміщення та морські контейнери в промисловій зоні Одеси та Одеського району. Організатори облаштували цехи з усіма необхідними ресурсами для виробництва, включаючи сировину, ароматизатори, фарбники, обладнання для змішування компонентів та інше.

Продукцію готові покупці мали можливість завантажити самостійно, або вона перевозилася до складських приміщень, розташованих на ринку, для подальшого розподілу через різноманітні мережі, включаючи супермаркети та гуртові бази по всій Україні. За результатами обшуків та документування, проведених 3 січня, вдалося вилучити продукцію на суму понад 10 млн гривень, а також значну суму грошей у різних валютах, бухгалтерську документацію, рахунки-фактури та компʼютерне обладнання.

Кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) продовжується. 


Нагадаємо, прикордонники Одеського загону спільно з детективами БЕБ  викрили схему виготовлення та реалізації електронних сигарет без марок акцизного збору. Ринкова вартість вилучених підакцизних товарів та рідин для їх наповнення становить 10,3 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися