В Одесі затримали озброєну банду розбійників: подробиці

Учасники злочинного угруповання наразі перебувають під вартою

Поліцейські Одеської області успішно розкрили та припинили діяльність озброєної банди, яка планувала розбійний напад та подальші злочинні дії в регіоні та поза його межами. П'ятьох фігурантів, зокрема організатора, утримують під вартою, і вони можуть зазнати покарання до 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

За відомостями детективів ГУНП та оперативників Нацполіції Одеської області, лідером банди виявився мешканець Одеси. Підбирав свою команду серед осіб з різних областей, включаючи Сумську та Одеську, де кілька осіб вже мали кримінальний досвід. Вони спланували напад на місцевого підприємця, який мав значну суму грошей. Один з учасників банди постачав деталі про потерпілого та його фінансове становище.

У травні минулого року нападники вирішили відібрати у підприємця його гроші під час розбійного нападу. Під час приватних перевезень двоє фігурантів, що відібрали від потерпілого гроші та особисті речі, використали кастет-ніж. План банди передбачав також викрадення грошей з оселі потерпілого та подальшу кримінальну діяльність в інших регіонах.

Однак поліцейські вчасно зупинили ці злочинні плани, затримавши нападників "по гарячих слідах". У результаті обшуків вилучили майно потерпілого, зброю, гранати та інші докази злочину. Усім фігурантам повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Суд взяв їх під варту без можливості внесення застави.

Відповідно до кваліфікації, організатор та інші учасники банди можуть стати відповідальними за бандитизм, розбій, готування до крадіжки та незаконне поводження зі зброєю. Організатору та чотирьом учасникам банди загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.


Нагадаємо, у Пересипському районі Одеси, в одному зі скверів, четверо підлітків від 16 до 17 років вчинили розбійний напад на двох хлопців свого ж віку. За даними правоохоронців, їхні дії були жорстокими: вони побили своїх жертв і, виставивши пістолет, вимагали від них гроші та особисті речі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися