На Одещині водія зупинили за порушення ПДР, а він отримав підозру за трьома статтями

Водій кермував авто з підробним посвідченням

У рамках патрулювання території Березівського району поліцейські виявили порушення Правил дорожнього руху (ПДР), зупинивши автомобіль з технічними несправностями. В результаті складення адміністративного протоколу та виписання штрафу у розмірі 340 гривень, водій представив своє водійське посвідчення, яке викликало сумніви правоохоронців. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Співробітники поліції вирішили ретельно перевірити документ, і, викликавши на місце події слідчо-оперативну групу, вони вилучили посвідчення для подальших перевірок. Експертиза виявила, що документ був підроблений і не відповідає стандартам, які діють на території України.

В ході розслідування встановлено, що обвинувачений замовив підроблене водійське посвідчення у невідомої особи, надавши їй всі необхідні особисті дані та фотографію.

Обвинувачення водієві висунуто за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, що означає пособництво у підробленні та використанні підробленого документа. Як наслідок, чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу до 17 тисяч гривень, арешту строком до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років. Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, у місті Березівка, Одеська область, поліцейські направили до суду водія із сусідньої Миколаївської області, який в серпні минулого року скоїв ДТП, не надавши перевагу водійці автомобіля HONDA, що мала перевагу на дорозі. Жінка отримала середньої тяжкості травму – перелом стопи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися