Житель Одеси потрапив на шахраїв при покупці авто з США: деталі схеми

“Бізнесмен” з Одеси двічі продав один автомобіль

Жителя Одеси підозрюють у протиправних діях після того, як він допоміг клієнту придбати автомобіль на американському аукціоні, а потім перепродав авто іншій особі. Поліцейські розпочали розслідування даної шахрайської схеми. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Покупець, який звернувся до правоохоронців, повідомив, що очікує на свій придбаний автомобіль зі США, але фірма-посередник, яка займалася транспортуванням, не виконує своїх обіцянок. Під час розслідування виявилося, що чоловік придбав автомобіль "Ford Edge" на аукціоні за понад 13 тис. доларів, проте машина була продана іншій особі за значно меншу вартість.

Після покупки машина не була доставлена, а замість цього були підроблені документи, які засвідчували власність іншої особи над автомобілем.

Посередник тихцем продав чужу іномарку іншому містянину за 8 тис. доларів. Під час оформлення документів для подальшого розмитнення автомобіля правопорушник, діючи вже у змові з невстановленою наразі особою, підробив офіційні документи, зокрема рахунок-фактуру на нового володільця ТЗ, – йдеться в повідомленні. 

Яке покарання чекає на продавця авто

Поліцейські вже встановили місцеперебування правопорушника і зібрали достатньо доказів для подальшого судового розгляду.  Чоловіку оголосили про підозру за статтями 190 та 358 Кримінального кодексу України. Ці статті стосуються шахрайства та підробки документів, за якими може бути призначено до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, згідно із Законом України "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування", фізичні особи при реєстрації нових легкових автомобілів в Україні мають сплачувати збір на пенсійне страхування. Однак з початком нового року розміри цього збору змінюються через зростання прожиткового мінімуму, який наразі становить 3028 гривень. Як виглядають оновлені ставки збору виглядають дивіться в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися