Міжнародний суд веде розслідування атак РФ на зернову інфраструктуру

Генпрокурор Андрій Костін відвідав Одесу

У звітному візиті до Одеси, Генеральний прокурор Андрій Костін разом із головою Одеської ОВА Олегом Кіпером провів огляд місць російських атак на цивільну інфраструктуру, а також особисто спілкувався з потерпілими від останніх ворожих обстрілів. Крім того, наразі ведеться розслідування російських атак на зернову інфраструктуру. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Обстріли Одещини

29 грудня, ворожі сили здійснили новий масований ракетний удар, який призвів до трагічної події – ракета ударила у багатоповерхівку, призводячи до загибелі чотирьох осіб та травмування 11, серед яких двоє дітей та вагітна жінка. Загалом, протягом перших днів нового року, через ворожі атаки на Одещині загинуло 6 мирних громадян, а близько 30 отримали поранення, підкреслив Андрій Костін.

РФ атакує портову інфраструктуру

Генеральний прокурор також зазначив, що Міжнародний кримінальний суд веде розслідування російських атак на зернову інфраструктуру. Відмовившись від зернової угоди влітку минулого року, російські військові розпочали систематичні обстріли портів Одеської області, використовуючи різноманітне озброєння, включаючи ракети Х22, Х59, "Онікс" та "Калібр", а також безпілотники "Shahed". Представники МКС, у співпраці з українськими прокурорами, активно ведуть розслідування цих злочинів.

Надаємо нашим партнерам всебічну допомогу у зборі доказової бази, щоби виконавці, організатори цих злочинів, а також їхні поплічники отримали справедливе покарання, – повідомив Андрій Костін.

Нагадаємо, після виходу Росії з “Зернової ініціативи” у липні 2023 року, російські окупанти цілеспрямовано завдають ударів по українських портах. Зокрема, Росія пошкодила чи зруйнувала 69,7 тисячі м² складських приміщень із зерном, атакувала 34 адміністративні будівлі та 62 тисячі тонн зернових вантажів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися