Окупанти атакували портову інфраструктуру понад 100 разів: деталі

Під час обстрілів росіяни поранили 12 людей та вбили трьох

Після виходу Росії з “Зернової ініціативи” у липні 2023 року, російські окупанти цілеспрямовано завдають адарів по українським портам. Зокрема, Росія ошкодила чи зруйнувала 69,7 тисяч м² складських приміщень із зерном, атакувала 34 адміністративні будівлі та 62 тисячі тон зернових вантажів. Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій ЗС України.

Загалом за останні пів року окупанти обстріляли понад 100 об’єктів портової інфраструктури 

“Російські обстріли портової інфраструктури убили трьох людей, ще 12 дістали поранення. Країна-терорист повинна бути зупинена”, - йдеться в повідомленні відомства. 

Раніше “Коментарі” писали, що робота нового українського зернового коридору вийшла на довоєнні потужності. Так, з портів Одеської області вийшли вже 500 суден, експортувати вдалося понад 10 млн тонн вантажів. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, що голова “Адміністрація морських портів України” Юрій Литвин під час підсумкової зустрічі команди Міністерства з головами дипмісій та громадськістю розповів про основні результати роботи над розвитком портів Дунайського кластеру. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України

"Коментарі" писали, що порти Дунаю наразі можна назвати альтернативними шляхами, які треба використовувати, поки порти Великої Одеси не здатні приймати велику кількість суден, як раніше. Про це розповів на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса ректор Одеського інституту морегосподарства і підприємства Олександр Яценко



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися