Іноземці незаконно торгували зброєю в Одесі: в асортименті був великий вибір

Організатор та його спільники наразі перебувають за ґратами

Поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Спільно з Управлінням служби безпеки України в Одеській області та Одеською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону, співробітники поліції провели успішну спецоперацію щодо затримання цієї злочинної групи. В ході розслідування виявлено, що один з членів групи активно рекламував нелегальний арсенал, шукаючи покупців на чорному ринку.

Кожен член угруповання мав свою роль: від "маркетингового" розповсюдження до доставки арсеналу із зон бойових дій. Протягом кількох місяців правоохоронці вивчали дії групи, документуючи їх торгівлю гранатами та пістолетами "Макарова".

Затримання відбулося під час чергової угоди, коли правопорушники продавали гранати покупцеві. Зловмисники позбавлені арсеналу, який був направлений на експертизу, а також вилучені гроші, телефони та інші матеріали, які можуть бути корисні для подальшого слідства.

Всім чотирьом підозрюваним оголошено підозру у незаконному придбанні, носінні, зберіганні, передачі та збуті зброї, бойових припасів та вибухових речовин без дозволу, вчиненому організованою групою. Зараз вони знаходяться під вартою, а справа триває. Правоохоронці продовжують розслідування для виявлення інших осіб, які могли брати участь у торгівлі забороненими предметами.


Нагадаємо, поліцейські Одеської області успішно розкрили та припинили діяльність озброєної банди, яка планувала розбійний напад та подальші злочинні дії в регіоні та поза його межами. П'ятьох фігурантів, зокрема організатора, утримують під вартою, і вони можуть зазнати покарання до 15 років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися