На Одещині Нацпарк незаконно витратив 4,4 мільйона: деталі справи

Ексдиректора парку оголосили про підозру за двома статтями кримінального кодексу

Прокуратура змогла повернути державі 4,4 мільйона гривень, які були незаконно витрачені Нижньодністровським національним природним парком на придбання недобудованого об'єкта на березі Дністра. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури. 

Справа полягала у тому, що згідно з бюджетною програмою "Здійснення природоохоронних заходів" були виділені кошти для придбання офісної будівлі для адміністрації та співробітників парку. Проте в результаті укладеного договору виявилось, що придбаний об'єкт не має жодного відношення до вказаної мети.

Одеський апеляційний суд прийняв сторону прокурора, визнавши договір купівлі-продажу недійсним. Громадянку зобов'язали стягнути на користь Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів 4 400 000 гривень. Зараз також розглядається обвинувальний акт стосовно ексдиректора парку, який може бути покараний за ч. 2 ст. 210, ч. 2 ст. 364 КК України.

Нагадаємо, підозрюваному в ухиленні від сплати податків та інших фінансових правопорушеннях обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 121 млн гривень. За версією слідства, керівник однієї з компаній виготовив план, спрямований на ухилення від сплати податків та інших фінансових махінацій. Серед таких дій була реалізація товарів за готівку без їхнього відображення в обліку та фінансовій звітності підприємства. Збитки від цих дій, за попередніми оцінками, становлять близько 767 млн гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися