Браконьєри на Одещині виловили раків на понад мільйон гривень

Браконьєрів очікує відповідальність у вигляді штрафу в розмірах від 17 до 51 тисяч гривень або можливе обмеження волі

Поліцейські Одеського районного управління поліції № 2 направили до суду двох браконьєрів, які завдали державі збитків на понад мільйон гривень. Правопорушники використовували незаконні знаряддя для лову та виловили понад 340 одиниць раків на річці Турунчук, що може призвести до штрафу або обмеження волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У листопаді минулого року, під час регулярного патрулювання узбережжя водойми, поліцейські виявили двох чоловіків із Роздільнянського та Одеського районів. За допомогою ятерів рибалки не тільки порушили закон, але й заподіяли значні збитки екосистемі. Судячи з експертних висновків, втрати водних біоресурсів оцінюються в понад мільйон гривень.

Завдяки оперативності поліцейських, ще живі раки були відновлені до водойми, а незаконно використаний човен та ятери були вилучені в якості речових доказів.

Після проведення експертиз та зібрання достатніх доказів дізнавачі під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, тобто у незаконному зайнятті водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Правопорушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тис. гривень або обмеження волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скеровано до суду, – повідомила старший дізнавач Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.

Нагадаємо, на Одещині викрили двох рибалок, які за допомогою 15 сіток загальною довжиною понад три тисячі метрів ловили рибу різних видів: щука, карась сріблястий, тарань, лящ, судак, короп, товстолоб, білий амур, окунь. Незаконним виловом риби завдали державі майже 1,5 мільйона гривень шкоди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися