На Одещині рибалки "для власного вживання" виловили риби на 700 тисяч

Браконьєри незаконно виловили 230 риб

Поліцейські Одеської області виявили та викрили трьох осіб, які вчинили порушення правил риболовлі на озерах Путріно та Ялпуг. Правопорушники завдали державі збитків, які підраховані на суму понад 700 тисяч гривень. Відкриття кримінальних проваджень може призвести до штрафів або обмеження волі для зловмисників. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Один з інцидентів стався на озері Путріно, де місцевий мешканець, використовуючи ятеро на човні, виловив понад 200 риб різних видів. Збитки від цієї діяльності оцінили в експертних висновках на понад 550 тисяч гривень.

Ще двоє браконьєрів, мешканці Саф’янівської громади, були виявлені поліцією на озері Ялпуг. Вони використовували сітки для лову риби, завдавши державі збитків близько 160 тисяч гривень.

Всі порушники визнали свою вину, але стверджують, що були обізнані з забороною на риболовлю, проте вирішили здійснити це для особистого задоволення.

Поліцейські вилучили у них знаряддя лову та зібрану рибу, яку передали на зберігання до приватного підприємства.

Факти порушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Обвинувачення в незаконному зайнятті водним добувним промислом і заподіянні істотної шкоди вже висунуто жителю Одеського району, а Ізмаїльська окружна прокуратура взяла під своє керівництво це розслідування. Остаточна кваліфікація вчинених дій буде встановлена після судово-екологічної експертизи, яка визначить точний розмір завданої державі шкоди. Зазначимо, що санкції за вказаною статтею можуть передбачати штраф від 17 до 51 тисяч гривень або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, 14 січня під час проведення рибоохоронного рейду на озері Ялпуг у районі села Озерне Ізмаїльського району виявлено порушення. Так, троє браконьєрів здійснювали лов риби під кригою забороненими знаряддями лову — чотирма лісковими сітками. До появи інспекторів їм вдалося виловити 14 кг водних біоресурсів, серед яких: лящ, щука, окунь, сазан, товстолоб, тарань та карась. Збиток рибним запасам України становить 157 794 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися