В Одесі та області встановлювали ТВ-тюнери з російськими каналами

Правоохоронці Одеської області припинили дію каналів російського телебачення

На території Одеської області правоохоронці здійснили операцію з блокування доступу до російських телеканалів, який здійснювали фізичні особи та підприємці, спеціалізовані на прошивці та продажу ТВ-тюнерів. Попри заборону Ради національної безпеки і оборони України, вони вмішувалися в цифрове обладнання для прийому і декодування російських програм. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Операцію припинення незаконної діяльності провели оперативники кіберполіції Одеської області, спільно зі слідчими ГУНП в Одеській області та кіберфахівцями Управління СБУ в Одеській області, за участю Одеської обласної прокуратури.

У рамках спецоперації були проведені обшуки в Одесі, Роздільній та Білгороді-Дністровському, де вилучено комп’ютерне та програмне обладнання, засоби для налаштування супутникового та аналогового телебачення, зберігаючи електронні пристрої та мобільні телефони. Ці матеріали стануть об'єктом досудового розслідування за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає втручання в роботу інформаційних систем.

Зараз експертиза буде проведена на всіх вилучених електронних пристроях для підтвердження факту порушення та визначення можливих шкідливих наслідків для національної безпеки та інформаційної сфери. Розслідування триває, а чоловікам загрожує штраф або позбавлення волі від трьох до восьми років, включаючи заборону на зайняття певними посадами чи видами діяльності.


Нагадаємо, депутати Одеської області знову опинилися під увагою Уповноваженого із захисту державної мови через застосування недержавної мови в роботі органів місцевого самоврядування. Протягом 2023 року Уповноважений вже виявив та задокументував 6 випадків порушень. Серед порушників – голова Білгород-Дністровської районної ради, депутати різних рівнів, міський голова Болграда. Вони порушували мовний закон, використовуючи недержавну мову під час роботи рад та комісій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Джон

19 січня 2024, 08:54

Когда собаке делать нечего она яйца лижет.Уже когда-то в СССР также глушили и запрещали радиостанции БИ-БИ-СИ,Голос Америки.Многие люди всё равно слушали.Запретный плод сладок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися