Обкрадали людей: в Одесі викрили шахрайський кол-центр

В результаті обшуків в Одесі було вилучено понад 60 комп’ютерів та ноутбуків

В Одесі правоохоронці припинили діяльність шахрайського кол-центру. Так, правопорушники збиралися дані щодо банківських рахунків громадян для зняття з них коштів. “Офіс” знаходився в Приморському районі Одеси. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області. 

Шахраї обладнали офіс Sip-телефонією та електронно-обчислювальною технікою, щоб обкрадати людей. Вони  отримували від співрозмовників персональні дані та інформацію щодо їхніх особистих рахунків і відразу ж знімали з них кошти.

За силової підтримки батальйону поліції особливого призначення у приміщенні кол-центру був проведений санкціонований обшук. Вилучені 35 комп’ютерів та ноутбуків, мобільні телефони, а також інші речі, що становлять інтерес для слідства.

“Правоохоронці збирають докази для притягнення винних до відповідальності. Досудове розслідування проводиться під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.  Шановні громадяни, пам’ятайте, що працівники банківських установ не запитують пін-код, термін дії, а також коди безпеки cvv (три цифри на зворотному боці) банківської картки. Цю інформацію маєте знати лише ви – нікому її не розголошуйте і ніде не оприлюднюйте”, - йдеться в повідомленні поліції. 


Нагадаємо, що в Одесі правоохоронці викрили ще два шахрайські кол-центри, які діяли на території Приморського району. У результаті санкціонованих обшуків вилучено понад 60 комп'ютерів, ноутбуків та іншої техніки. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися