В Одесі поліцейські брали щомісячні побори з підприємців ринку "7 кілометр"

Корупційну схему організували правоохоронці

Під керівництвом прокурорів розгортається розслідування щодо двох поліцейських одного з відділів поліції Одеської області, які були викриті у схемі вимагання та отримання неправомірної вигоди. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Слідство розкрило, що правоохоронці створили корупційну схему, отримуючи щомісячні хабарі від підприємців за неперешкоджання їхній законній діяльності на Промтоварному ринку "7 км" щодо перевезення та торгівлі товарами. Однією з умов було не вживання заходів щодо вилучення товару.

"Тариф" за таку "охорону" складав 200 доларів США за кожен вантажний автомобіль, який проходив на ринок.

Поліцейських затримали, коли вони отримали 30 тисяч гривень неправомірних коштів за два місяці "безперешкодного" бізнесу. Під час обшуків у їхніх місцях проживання були вилучені кошти в національній та іноземній валюті, а також чорнові записи.

Зараз вирішуються питання стосовно оголошення підозри поліцейським і обрання запобіжних заходів.

Погоріли на хабарях 

В Одесі поліцейські викрили приватного підприємця, який вимагав хабар з військовослужбовця за сприяння в оформленні інвалідності онкохворій матері. Правоохоронці з’ясували, що генеральний директор одного із приватних підприємств вимагає 1000 доларів неправомірної вигоди від військовослужбовця Збройних Сил України. За вказану суму обіцяв посприяти в оформленні документів про інвалідність його онкохворій матері.

Крім того, в результаті слідчої роботи в Одеській області була розкрита корупційна схема, в основі якої лежала вимога хабаря за "захист" виробника напівфабрикатів. Згідно з отриманою інформацією, головний спеціаліст одного з підрозділів Держспоживслужби в Одеській області вимагав 1000 доларів від підприємця, який мав намір розпочати виробництво напівфабрикатів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися