На Одещині юна "бізнесменка" дурила покупців жіночого одягу: деталі схеми

Шість громадян з різних областей України потрапили в її шахрайську пастку, втративши понад шість тисяч гривень.

Поліцейські з Болградського району повідомили про підозру 17-річній дівчині, яка завдала громадянам матеріальної шкоди понад шість тисяч гривень. Зараз їй загрожує від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Молода зловмисниця використовувала інтернет для впровадження шахрайської схеми, розміщуючи фіктивні оголошення про продаж жіночого одягу за привабливими цінами. Під час переговорів із покупцями вона домовлялася про оплату на картку, а після отримання грошей припиняла зв'язок.

Яке покарання чекає на бізнесвумен

Слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч.ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Правопорушниці загрожує покарання у вигляді штрафу від 51 до 68 тис. гривень або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Вкотре закликаємо громадян буди обачними під час покупок в інтернет-мережі у неперевірених продавців та магазинах і не сплачувати гроші наперед. Спочатку дочекайтеся бажаний товар, перевірте його, а потім платіть, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, жителя Одеси підозрюють у протиправних діях після того, як він допоміг клієнту придбати автомобіль на американському аукціоні, а потім перепродав авто іншій особі. Поліцейські розпочали розслідування даної шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися