На Одещині судитимуть чоловіків за порубку дерев: яке покарання на них чекає

На Одещині вирубали кілька десятків дерев

Четверо мешканців Одеської області можуть стати обвинуваченими у незаконній порубці дерев, що може призвести до серйозних наслідків. Троє з них вже відправлені до суду, а щодо четвертого триває досудове розслідування. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

В ході поліцейського патрулювання території, правоохоронці викрили трьох жителів Болградського району, які проводили незаконну порубку дерев на полезахисній смузі поблизу села Виноградівка. Чоловіки порубали понад 30 дерев, серед яких були акації та ясені, не маючи на це відповідного дозволу. Громадяни були виявлені, коли вже виїжджали з місця правопорушення, а їхні дії призвели до збитків державі на суму майже 180 тисяч гривень, що було підтверджено експертним висновком.

Т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Болградського районного відділу поліції Максим Шлапак повідомив, що правоохоронці висунули обвинувачення трьом фігурантам за статтею 246 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до семи років. Справа направлена до суду.

Ще один житель Ізмаїльського району незаконно рубив дерева вздовж річки Дунай. Чоловік, спилявши три верби, завантажив їх у причіп. Внаслідок його дій Кілійська ОТГ зазнала збитків на суму майже 40 тисяч гривень.

Слідчі поліції висунули фігуранту підозру та повідомили йому про незаконну порубку дерев. За це правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 25,5 тисяч гривень або арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

“Коментарі” писали, що поліцейські викрили трьох жителів Ізмаїльського району у незаконній порубці насаджень на Кислицькому острові. Правопорушники спилили софору, акацію та ясен. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися