750 поліцейських залучили до ліквідації масштабного наркокартелю (ФОТО/ВІДЕО)

Слідчі вилучили майже 200 кг наркотиків, а саме: солей "Альфа-PVР", амфетаміну, мефедрону, канабісу, пігулок MDMA та прекурсорів на суму понад 30 мільйонів гривень

Поліція припинила діяльність великого наркокартелю, який за операційними даними здобував щомісячний прибуток понад 40 мільйонів гривень. Кримінальна організація, що складалася з 19 осіб, активно діяла в областях Черкаської, Київської, Дніпропетровської, Сумської та Одеської під керівництвом трьох жителів Черкащини. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Операцію з ліквідації наркокартелю взяли на себе 750 поліцейських з різних підрозділів, а також співпрацювали зі Службою безпеки України. Працівники правоохоронних органів здійснили понад сто обшуків на територіях п'яти областей.

Злочинці, діючи у великих масштабах, включили власних хіміків, фасувальників та збувачів, створивши повний цикл виробництва та збуту наркотиків. За даними поліції, їхні нарколабораторії мали потужності виробляти понад 80 кг наркотиків, приносячи щомісячний дохід у розмірі 40 мільйонів гривень.

Особливий акцент у діяльності картелю робився на Інтернет-торгівлю та контрабандний канал у країни Євросоюзу та Туреччину. Злочинці використовували підробні анкетні дані та таємні місця в транспорті для доставки своєї продукції. Крім того, вони приймали оплату в криптовалюті від іноземних клієнтів.

Слідчі вилучили значні обсяги наркотиків, лабораторне обладнання, зброю, а також  гранату РГД із запалом, понад 2,5 мільйони гривень у різній валюті та 17 автомобілів. Затримано всіх 19 учасників організації, яким оголошено підозру за численними статтями Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна за скоєні злочини


Нагадаємо, поліцейські в Одесі успішно припинили діяльність жінки, яка вирішила скористатися поштоматом для нелегальної торгівлі наркотиками та психотропними речовинами. Після затримання, слідчі повідомили жінці про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотиків в особливо великих розмірах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися