Ексдиректор медцентру в Одесі переплатив півмільйони за бинти

Поліція відкрила справу про фінансові махінації

Одеській області виявлено, що колишній генеральний директор "Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" незаконно витратив понад півмільйона гривень на закупівлі медичних матеріалів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у розтраті чужого майна, оскільки вартість закуплених матеріалів суттєво перевищувала ринкову ціну. Зокрема, було виявлено переплату понад 500 тисяч гривень за гемостатичні бинти та компресійні гемостатичні губки.

За ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, правопорушникові загрожує до восьми років ув'язнення та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Правоохоронці зараз працюють над визначенням запобіжного заходу для підозрюваного.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці викрили посадовця міськради у корупції. Правопорушника затримали відразу після отримання ним хабаря. Правоохоронці встановили, що чиновник схилив підприємця до участі у оголошених комітетом міськради публічних закупівлях з проведення поточного ремонту приміщення комунальної власності на суму понад 500 тисяч гривень. За перемогу у тендері він мав заплатити 10 % “відкату”. У разі відмови посадовець пригрозив підприємцю унеможливити укладання ним таких договорів у майбутньому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися