З Одеської митниці передали ЗСУ білоруське майно: що це було

ДБР передало ЗСУ майно білоруської компанії на понад 61 млн доларів США

Державне бюро розслідувань України продовжує роботу у виявленні та конфіскації майна, яке належало країні-агресору. Останнім виявленим актом є вилучення на території морського порту 26 тисяч тонн металевої продукції, яка належала білоруській компанії. Про це повідомляє ДБР. 

Працівники ДБР виявили 26 тисяч тонн металевої продукції в морському порту під час досудового розслідування. Товар, включаючи арматуру, труби та сталеві заготовки, належав компанії з Білорусі, країни-агресора. Це майно могло служити для потреб української армії протягом останніх двох років, але через "загублення" митницею та порушення законодавства щодо вилучення майна в період військового стану, воно лишилося невикористаним.

ДБР вжило необхідних заходів для вилучення та передачі цього майна ЗСУ. Зараз 412 вагонів із металевою продукцією активно використовуються для потреб військовослужбовців.


Нагадаємо, ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. Використовуючи інформацію від керівника одного з поштових відділень в Одесі, вони визначали клієнтів, які отримували наркотики поштою, та вимагали від них гроші. Правоохоронці погрожували кримінальними справами за збут наркотиків й вимагати "відкуп" від 10 тисяч доларів США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися