Одне авто – два власники: одеські поліцейські розкрили шахрайство з продажем автівки з США

Покупка авто з США: шахраї вигадали нову схему заробітку

Одеська поліція розкрила випадок шахрайства з іномаркою, в результаті якого двоє громадян постраждали, а збитки становлять понад 20 тисяч доларів США. Киянину, якого підозрюють у цьому злочині, вже повідомили про підозру, і йому загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Історія розпочалася зі звернення одеситки, яка очікувала на іномарку зі Сполучених Штатів, придбану на онлайн-аукціоні. Керівник транспортно-експедиторської компанії, який відповідав за перевезення авто, раптово зник, і зв'язатися з ним стало неможливо.

У ході слідства поліцейські встановили, що в жовтні 2021 року жінка звернулася до керівника спеціалізованої організації для участі в аукціоні, де вона стала власницею "Honda HR-V LX", сплативши за неї майже 10 тисяч доларів США.

Справжня проблема виникла, коли іномарку розмитнили, а потім продали іншій особі з Одеси за 10 тисяч доларів, представивши її за свою власність.

Під час розслідування одесит, який також став жертвою шахрая, звернувся в поліцію. Він самостійно дослідив отримані від продавця документи та виявив, що власницею іномарки є інша жінка.

Поліцейські знайшли зловмисника, зібрали достатньо доказів його дій та повідомили йому про підозру за статтею 190 Кримінального кодексу України. За шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілим, йому може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Транспортний засіб вилучено в рамках слідства, і питання про запобіжний захід наразі вирішується.

Нагадаємо, жителя Одеси підозрюють у протиправних діях після того, як він допоміг клієнту придбати автомобіль на американському аукціоні, а потім перепродав авто іншій особі. Поліцейські розпочали розслідування даної шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися