В одесита знайшли гранати та наркотики: яке покарання на нього чекає

Чоловікові оголосили про підозру за двома статтями кримінального кодексу

Одеситу, який проживає в Хаджибейському районі, загрожує від трьох до семи років ув’язнення за незаконне зберігання бойових припасів та наркотичних засобів. Поліцейські провели обшук, який виявив дві гранати, піротехніку та наркотичні речовини рослинного походження. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У результаті обшуку вилучено ручні осколкові гранати та піротехнічні вироби, які, за попередніми висновками, вважаються вибухонебезпечними.

За словами затриманого, гранати та піротехніку він отримав від невідомих осіб, а речовину рослинного походження вирощував на власному городі, використовуючи коноплі. Спеціалісти вже передали всі вилучені предмети на експертне дослідження, і остаточна правова кваліфікація порушень буде визначена після отримання висновків експертів.

Наразі слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Питання щодо повідомлення про підозру та подальша доля затриманого буде вирішуватись після завершення слідства, яке триває під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.


Нагадаємо, поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися