Продавав автомат Калашникова: на Одещині затримали торгоця зброєю

За скоєне чоловіку загрожує до семи років ув’язнення

В Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”: під час того, як він продавав автомат Калашникова жителя Саф’янівської громади. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Затримали чоловіка в центрі Ізмаїла. Вибухотехніки та правоохоронці вилучили вогнепальну зброю калібру 5,45х39 мм, а також 53 тисячі гривень, які правопорушник отримав за її продаж.

Чоловік пояснив поліцейським, що автомат знайшов та зберігав вдома в якості трофея, а коли знадобились гроші, вирішив продати. 

В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що “за плечими” фігуранта є три судимості за пограбування та розбій.

“Правопорушника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За наявності достатніх доказів слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили фігуранту про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. За клопотанням слідчих суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває”, - повідомив начальник Ізмаїльського районного відділу поліції Віктор Герасименко.


“Коментарі” писали, що поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися