Сільський голова на Одещині може потрапити за ґрати на 8 років: в чому його підозрюють

Підозру сільському голові вручили на засіданні групи "Прозорість та підзвітність"

Правоохоронці Одеської області висунули підозру сільському голові одного із Об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Його обвинувачують в здійсненні шахрайської схеми привласнення земельної ділянки на узбережжі Дністровського лиману. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Правоохоронці Одеської області виявили схему, за допомогою якої сільський голова однієї з ОТГ намагався незаконно заволодіти цінною земельною ділянкою площею 0,25 га на узбережжі Дністровського лиману. Чиновник, видаючи цей процес за безоплатну приватизацію, намагався продати її за 12 тисяч доларів.

Спільні заходи слідчого управління ГУНП та оперативників СБУ виявили, що чиновник, спільно з іншими особами, зловживавши своїм службовим становищем, намагався заволодіти цією земельною ділянкою на суму майже 186 тисяч гривень. Злочинець намагався оформити право приватної власності на підконтрольну особу та продати її за фактично завищеною ціною.

Чиновник організував реєстрацію житлового будинку та господарських споруд на вільній від забудови землі, а також змінив координати, щоб зробити майно більш привабливим для покупця. Однак завдаток від майбутнього покупця та всі документи, що підтверджує протиправні дії, були вилучені правоохоронцями, перешкодивши втіленню злочинного плану.

Чиновнику оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу, що передбачають покарання від п'яти до восьми років ув'язнення та конфіскацію майна. В цей момент правоохоронці працюють над обранням запобіжного заходу, і слідство продовжує вивчати всі обставини справи та визначати інших осіб, причетних до цього правопорушення.


Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування у справі щодо в.о. голови Комінтернівського райсуду Одещини. Посадовець був викритий на отриманні неправомірної вигоди у розмірі майже 50 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися