Корупційний скандал на Одещині: голову райсуду підозрюють у хабарництві

Суддя з Одещини може потрапити за ґрати на 10 років

15 грудня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування у справі щодо в.о. голови Комінтернівського райсуду Одещини. Посадовець був викритий на отриманні неправомірної вигоди у розмірі майже 50 тис. гривень. Про це повідомляє НАБУ.

Суддю викрили "на гарячому" 29 вересня 2023 року, коли він отримав неправомірну вигоду, а підозру оголосили вже наступного дня, 30 вересня. За інформацією від слідства, підозрюваний вимагав 1300 доларів США у винагороду за прийняття рішення про забезпечення позову та видання рішення щодо отримання документів у цивільній справі на користь особи.

15 грудня 2023 року НАБУ та САП завершили спільне розслідування, яке визначило порушення ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Більше про хабарників  

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції в Одеській області розкрили корупційну діяльність на одному з комунальних підприємств. Посадовці влаштовували фіктивних працівників, нараховуючи їм заробітну плату з бюджету. 

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися