На Одещині злочинна група на чолі з депутатами заволоділа майном УДП: подробиці

Підприємство втратило 32 ліхтери вартістю понад 80 млн грн

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), у співпраці зі Службою безпеки України (СБУ), оголосили про підозру шістьом учасникам організованої злочинної групи. Їх звинувачують в заволодінні майном ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство"  на суму понад 80 млн грн. Про це повідомляє пресслужба НАБУ. 

За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської обласної ради створили винахідливу схему заволодіння ліхтерами ПрАТ "УДП". Здійснюючи фрахтування, судна переходили у власність підконтрольної компанії, яка відправляла їх до Туреччини. Там ліхтери розбирали та перетворювали на баржі більшого обсягу. Після завершення цього процесу організатори схеми знову відбуксирували баржі в Україну для використання власних комерційних цілях.

В результаті ПрАТ "УДП" зазнало збитків – 32 ліхтери, загальна вартість яких оцінюється понад 80 млн грн.

В рамках розслідування НАБУ та САП вдалося виявити новозбудовані баржі та забезпечити їх передачу в Агентство з управління активами (АРМА).

Серед учасників злочину:

  • двоє колишніх депутатів Одеської облради (організатори);

  • екскерівник ПрАТ "УДП";

  • три фізичні особи.

Нагадаємо, Правоохоронці Одеської області висунули підозру сільському голові одного з Об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Його обвинувачують в здійсненні шахрайської схеми привласнення земельної ділянки на узбережжі Дністровського лиману.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Одессит Изя

25 січня 2024, 18:32

Не удивлен. "Одесская облзрада" как была шалманом,так и есть до сих пор. Ничего,прийдут хлопцы с фронта,разберемся...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися