СБУ викрили на Одещині міжнародний канал контрабанди важких наркотиків

Службовий собака одеських митників допоміг виявити 1,2 кг важких психотропів

На території Одещини Служба безпеки України успішно припинила діяльність міжнародного каналу контрабанди важких наркотиків та психотропних речовин до країн Європейського Союзу.

У пункті пропуску "Старокозаче" співробітники затримали двох наркоторговців, які намагалися переправити до країн ЄС оптову партію особливо небезпечної психотропної речовини - α-PVР.

Наркотики виявили у їх автомобілі під час огляду транспортного засобу, який проводився із залученням Кепа, службового собаки Одеської митниці. Два щільно упаковані у харчову плівку пакунки з білою кристалічною речовиною загальною вагою брутто понад 1,2 кг знаходилися в ящику під переднім пасажирським сидінням, розкрили деталі в Державній митній службі України. 

У зловмисників вдалося вилучити понад 1,2 кілограма наркотиків, що на чорному ринку оцінювалася понад у 1,5 мільйона гривень.

Планувалось, що наркоторговці реалізують психотропи в Євросоюзі і розширять свій бізнес через стійкий канал контрабанди.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за статтею 305 Кримінального кодексу України, що передбачає 12 років позбавлення волі за контрабанду наркотичних засобів. Розслідування щодо цього інциденту продовжується, проводяться подальші оперативні та слідчі дії.

Нагадаємо, поліцейські в Одесі успішно припинили діяльність жінки, яка вирішила скористатися поштоматом для нелегальної торгівлі наркотиками та психотропними речовинами. Після затримання, слідчі повідомили жінці про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотиків в особливо великих розмірах.

Крім того, в торговому порті на Одещині правоохоронці виявили наркотики у помічника капітана. Наразі моряку повідомили про підозру у замаху на контрабанду наркотичного засобу.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/8361


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися