Хабар за свободу: одесит намагався підкупити поліцейського

В Одеській області на спробі підкупу поліцейського затримали місцевого мешканця

В Одесі правоохоронці викрили чоловіка, який намагався уникнути кримінальної відповідальності за крадіжку, подаючи хабар поліцейському. Мешканець Одеси запропонував тисячу доларів в обмін на відмову від провадження. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Спроба підкупу сталася, коли чоловік, підозрюваний у крадіжці, звернувся до начальника відділення слідчого відділу. Він намагався домовитись із поліцейським, обіцяючи йому хабар у розмірі тисячі доларів, щоб уникнути судового розгляду.

Інформацію про корупційну пропозицію відразу ж повідомив поліцейський внутрішньої безпеки. В результаті оперативної дії правоохоронці затримали чоловіка в службовому кабінеті поліцейського, вилучивши "відкуп" як матеріальний доказ злочину.

Підозрюваному оголошено про підозру згідно зі статтею 369 Кримінального кодексу України – за пропозицію хабаря службовій особі. За цей злочин йому загрожує від чотирьох до восьми років ув'язнення.


Нагадаємо, на Одещині правоохоронці викрили посадовця міськради у корупції. Правопорушника затримали відразу після отримання ним хабаря. Правоохоронці встановили, що чиновник схилив підприємця до участі в оголошених комітетом міськради публічних закупівлях з проведення поточного ремонту приміщення комунальної власності на суму понад 500 тисяч гривень. За перемогу у тендері він мав заплатити 10 % “відкату”. У разі відмови посадовець пригрозив підприємцю унеможливити укладання ним таких договорів у майбутньому.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися