Поліція Одещини провела 4 тисячі перевірок місць торгівлі: які результати

Правопорушникам загрожує штраф від 1,7 до 34 тисяч гривень

З початку року поліцейські Одеської області активно ведуть боротьбу з контрафактною торгівлею тютюновими виробами. За результатами понад 4 тисяч перевірок місць торгівлі, вилучено майже 19 тисяч одиниць контрабандної продукції. Зловмисникам загрожують штрафи та конфіскація товарів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

В Одесі виявлено 10 громадян, які здійснювали торгівлю контрафактною тютюновою продукцією, не сплативши податки. Вони реалізували цигарки та електронні сигарети без необхідних марок акцизу, порушуючи правила торгівлі. Правопорушниці будуть притягнуті до відповідальності.

У Білгород-Дністровському районі вилучено контрафактні тютюнові вироби у п'ятьох громадян, які торгували на ринку та продуктових магазинах. У місті Рені припинено торгівлю контрафактними цигарками та вилучено майже 2,9 тисячі пачок без марок акцизу. Правопорушниця зазнає адміністративного покарання.

Загалом з початку року вилучено майже 19 тисяч одиниць тютюнових виробів. Правопорушникам загрожує штраф від 1,7 до 34 тисяч гривень, а також конфіскація предметів торгівлі. Поліція закликає громадян повідомляти про торгівлю контрафактом за номером "102".

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки завершило розслідування та скерували до суду обвинувальний акт відносно правопорушників за зберігання та продаж незаконно виготовленої тютюнової продукції в Одесі. Так, встановлено, що 27-річний організатор злочинної групи орендував приміщення в Одесі та зберігав тютюн та виготовлену контрафактну продукцію.  Він здійснював постачання “товарів”, отримував кошти з продажу на власний банківський рахунок та розподіляв прибуток. Інші двоє учасників групи шукали клієнтів та спілкувались з ними, фасували і відправляли готову продукцію. Надалі тютюнові вироби продавали на двох вебсайтах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися