Покупки онлайн: в Одесі викрили чергову шахрайську схему

Правоохоронці закликають не перераховувати кошти на рахунки неперевірених продавців

Одеські правоохоронці розкрили випадок шахрайства, внаслідок якого 15 мешканців міста втратили 7,5 тисяч гривень. Зловмиснику вдалося створити фальшиве оголошення на популярному сайті, де він пропонував неіснуючі портативні акумулятори за 500 гривень. Про це повідомляє ГУНП в одеській області. 

Упродовж двох тижнів люди відправляли гроші на рахунок "продавця", але товар ніколи не надходив. Співробітники поліції № 1 Одеського районного управління припинили цю протиправну діяльність та повідомили підозрюваному про порушення.

Фігуранту загрожує відповідальність за шахрайство згідно з частинами 1 і 2 статті 190 Кримінального кодексу України, максимальне покарання якої — до трьох років позбавлення волі. Мобільний телефон, вилучений у зловмисника, містить докази його злочинних дій.

На час досудового слідства підозрюваний буде перебувати під нічним домашнім арештом. Слідство продовжує з'ясовувати всі обставини справи під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Шахрайство на Одещині

Нагадаємо, одеська поліція розкрила випадок шахрайства з іномаркою, в результаті якого двоє громадян постраждали, а збитки становлять понад 20 тисяч доларів США. Киянину, якого підозрюють у цьому злочині, вже повідомили про підозру, і йому загрожує позбавлення волі.

Крім того, поліцейські Ізмаїльського району розкрили схему обману в інтернеті, якою користувалась місцева мешканка для неправомірного збагачення. Жінка разом із спільником ошукала дев’ятьох осіб. Спеціалісти з управління кримінального аналізу та поліцейські виявили, що зловмисниця разом із своїм компаньйоном створила оголошення про продаж неіснуючого мотоцикла, яке розмістила в соціальних мережах. Потенційні покупці, які телефонували на вказаний номер, перераховували передоплату на картку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися