Одеська будівельна компанія відшкодувала державі 31 мільйон: деталі

Директору будівельного підприємства оголошено про підозру

Унаслідок втручання правоохоронців, генеральний директор провідного підприємства в галузі дорожнього будівництва Одеси офіційно став обвинуваченим у фактичному ухиленні від сплати податків. Прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт за двома статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура та БЕБ. 

В ході слідства виявлено, що керівник підприємства умисно включав неправдиві відомості до звітів за листопад-грудень 2020 року, створюючи неіснуючі фінансово-господарські операції з підприємствами-контрагентами під час виконання дорожнього будівництва. Ці нелегальні дії призвели до втрат у бюджеті України майже 31 мільйона гривень.

Завдяки діям прокуратури та БЕБ, державі вдалося відшкодувати збитки у повному обсязі підприємством. 

За словами керівника Територіального управління БЕБ в Одеській області Сергія Мунтяна, у податковій звітності відображали неіснуючі операції з постачання бітуму, формуючи таким чином податковий кредит та зменшуючи податкові зобовʼязання. Наразі директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України, – йдеться в повідомленні БЕБ. 

Нагадаємо, на Одещині прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо  двох директорів підрядних організацій, які незаконно заволоділи бюджетними коштами. Так, слідчі з’ясували, що під час ремонту протирадіаційного укриття закладу школи в Білгород-Дністровському районі, підрядники завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися