Медичний скандал в Одесі: правоохоронці розкрили розкрадання на мільйони

Медпрацівники Одеси завдали збитків у розмірі 2,5 мільйона гривень

Правоохоронці завершили розслідування у справі про сумнівні закупівлі медичних матеріалів для опорних лікарень Одеси, які призначені для надання допомоги постраждалим від військової агресії РФ проти України. Двоє медпрацівників обвинувачуються у службовій недбалості. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За розслідуванням, фігуранти, які працювали в опорних лікарнях, використали своє службове становище для укладення контрактів на закупівлю медичних матеріалів за завищеними цінами. Це призвело до фінансових втрат, адже кошти, які були спрямовані на закупівлю, перевищували ринкову вартість. Збитки визначено на майже 2,5 мільйона гривень.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки для громадських інтересів. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України і може призвести до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Одеській області виявлено, що колишній генеральний директор "Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги й медицини катастроф" незаконно витратив понад півмільйона гривень на закупівлі медичних матеріалів. Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у розтраті чужого майна, оскільки вартість закуплених матеріалів суттєво перевищувала ринкову ціну. Зокрема, було виявлено переплату понад 500 тисяч гривень за гемостатичні бинти та компресійні гемостатичні губки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися