Жителька Одещини намагалася "відкупитися" від злочинів хабарем

Жінці загрожує покарання від чотирьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна

Жителька одного з сіл Криничненської сільської громади Болградського району спробувала відкупити себе від кримінальної відповідальності. Жінка, яка була викрита у крадіжках та замаху на крадіжку, запропонувала поліцейському суму в 37,4 тисячі гривень за закриття кримінального провадження проти неї. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

В грудні минулого року жінка була спіймана під час крадіжки, і кілька днів потому спробувала повторити свою злочинну справу. Після розпочатого кримінального провадження і зібраних доказів проти неї, жінці повідомили про підозру за статтями Кримінального кодексу України, які передбачають покарання від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Щоб уникнути відповідальності, зловмисниця вирішила викупити себе і запропонувала керівнику слідчого відділу поліції 37,4 тисячі гривень. Однак поліцейський повідомив про це вищим чиновникам. Негайно були вжиті заходи для документування неправомірної пропозиції.

Фахівці з Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції та слідчі з Головного управління Нацполіції в Одеській області затримали жінку негайно після передачі грошей поліцейському. Суму було вилучено, а зловмисницю помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Зараз слідство триває, і грозить їй покарання від чотирьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваної.


Нагадаємо, в Одесі правоохоронці викрили чоловіка, який намагався уникнути кримінальної відповідальності за крадіжку, подаючи хабар поліцейському. Мешканець Одеси запропонував тисячу доларів в обмін на відмову від провадження. Спроба підкупу сталася, коли чоловік, підозрюваний у крадіжці, звернувся до начальника відділення слідчого відділу. Він намагався домовитись із поліцейським, обіцяючи йому хабар у розмірі тисячі доларів, щоб уникнути судового розгляду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися