В Одесі медик “торгувала інвалідністю”: скільки коштувала довідка

В Одесі на хабарі викрито медика одного з інститутів НАНУ

Одеська прокуратура Суворовського округу виявила корупційну схему, пов'язану з одержанням хабаря від медика одного з інститутів Національної академії наук України. За даними слідства, завідувачка консультативного поліклінічного відділення вимагала та отримала 8 тисяч доларів США за оформлення групи інвалідності для уникнення мобілізації. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Медична працівниця обіцяла військовозобов'язаному оформити виписку про стан здоров'я та узгодити в МСЕК інвалідність другої групи. Це дозволило б чоловікові отримати відстрочку від мобілізації та виїхати за кордон.

Зловмисницю затримали під час передачі їй 8 тисяч доларів США у службовому кабінеті, а на попередній зустрічі вона отримала ще 200 доларів США як аванс.

Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення медичної працівниці від займаної посади.

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Крім того, прикордонний дрон, обладнаний тепловізором, виявив двох порушників неподалік селища Захарівка в Роздільнянському районі Одеської області, що прикордонне з Молдовою. Оператор дрона оперативно передав інформацію прикордонним нарядам, які забезпечили зупинку подорожувальників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися