Одеська СБУ припинила діяльність злочинної групи під керівництвом "Лавасогли Батумського"

СБУ в Одесі здійснила успішну спецоперацію проти наркоторговців та шахраїв під керівництвом кримінального авторитета

Служби безпеки України (СБУ) здійснили операцію з блокування діяльності злочинної групи в Одесі, якою керував відомий "злодій в законі" з прізвищем "Лавасогли Батумський". Група використовувалася для постачання наркотиків у в’язниці та вимагала гроші від громадян на волі через шахрайські дії. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Головний організатор, відомий як "Пата", створив ієрархічну структуру групи, яка включала ув'язнених та вільних членів. Наркоторговці постачали наркотики в установи покарань, а шахраї вимагали гроші від громадян, використовуючи різні шахрайські схеми.

Під час спецоперації, правоохоронці здійснили обшуки у місцях утримання та проживання членів групи, вилучивши речові докази їхньої протиправної діяльності.

Головному організатору групи повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України щодо участі в злочинній організації та незаконного обігу наркотиків. Іншим п'ятьом членам групи оголошено звинувачення за незаконне виробництво та торгівлю наркотиками, шахрайство та встановлення злочинного впливу.

Нагадаємо, поліцейські Одещини повідомили про підозру “злодію в законі”. Зазначимо, що йдеться про правопорушника із санкційного списку РНБО на прізвисько “Лавасогли-Батумський”, а також його довіреній особі. За даними слідства, аби контролювати кримінальне середовище в Одеському регіоні “Лавасогли-Батумський” створив злочинну організацію, куди увійшли кримінальники з його найближчого оточення. У ході проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські спільно з Одеською обласною прокуратурою зібрали докази їхньої причетності до вимагання, нелегального грального бізнесу, створення та участі у злочинній організації.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/8470


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися