Співробітник СБУ розкривав геолокації оборонних споруд на Одещині

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх ворожих поплічників

Співробітник СБУ виявився учасником агентурної мережі, який розвідував для окупантів геолокації фортифікаційних споруд та інженерних загороджень поблизу берегової лінії Одеської області. Про це повідомляє пресслужба СБУ в Одеській області. 

За попередніми даними, ФСБ вербувала учасників групи, використовуючи в тому числі погрози вбивства їхніх сімей. Крім того, за кожне виконане завдання, зловмисники отримували фінансування від Російської Федерації.

Слідчі Служби безпеки вже повідомили про підозру п'ятьом учасникам агентурної мережі за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обрано для них.


Нагадаємо, в Одесі громадянина України визнано винним у державній зраді за обвинуваченням прокурорів (ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловіка, який надавав свої послуги російським спецслужбам, засудили до 15 років позбавлення волі, а його майно буде конфісковано.

Крім того, в Одесі громадянина України визнано винним у державній зраді за обвинуваченням прокурорів (ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловіка, який надавав свої послуги російським спецслужбам, засудили до 15 років позбавлення волі, а його майно буде конфісковано. Протягом судового процесу прокурори переконали, що засуджений особисто звернувся до представників російських спецслужб та пропонував свою допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися