В Одесі рейдери захопили майно іноземних компаній на 41 мільйон

Прокуратура направила до суду обвинувачувальний акт

Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти керівника та трьох учасників організованої групи, які підозрюються в рейдерському захопленні нерухомості іноземних компаній на суму понад 41 млн гривень. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Прокурори звинувачують злочинців за фактом фальсифікації документів, незаконного заволодіння майном підприємства та його легалізації, відповідно до статей 358, 205-1, 206-2 та 209 Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що протягом серпня 2021 по грудень 2022 року члени злочинного угруповання захопили п'ять об'єктів нерухомості, які належали іноземним компаніям. Зловмисники використовували підроблені печатки, фальшиві довіреності та фіктивні ТОВ, щоб легалізувати власність на ці об'єкти та укласти угоди з продажу.

У результаті цих дій іноземні інвестори зазнали збитків на суму понад 41 млн гривень. Наразі одному об'єкту вартістю близько 30 млн гривень відновлено право власності, тоді як на чотири об’єкти накладено арешти з метою убезпечення переходу права власності добросовісним покупцям.

Нагадаємо, вже декілька років одеська громадська організація "Центр захисту інвалідів" (ЦЗІ) протистоїть “рейдерським захопленням”. Зокрема, зі сторони Дурача Сергія, який намагається обікрасти організацію. Зазначимо, що ЦЗІ мала в управлінні готель "Зірка", будівлю підземного торгового центру "Грецький", колишній ресторан "Київ" тощо. Зараз майно організації незаконно привласнили. Проте представники феміди закривають очі та не беруть до уваги очевидні рейдерські захоплення. “Коментарі” з’ясували, які кримінальні провадження відриті стосовно  Дурача Сергія та усі подробиці справи.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися