На Одещині чоловік намагався нелегально перевезти призовників через кордон: як відвертав увагу

На кордоні з Молдовою зупинили патріотичного водія, який перевозив нелегальних пасажирів

На контрольному пості “Маяки” прикордонний наряд Білгород-Дністровського загону зупинив вантажівку під керуванням 44-річного мешканця Миколаївської області. Виявилось, що чоловік намагався незаконно перевезти через кордон призовників. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Так, водій намагався запевнити прикордонників у своїх патріотичних намірах та відвернути увагу від "безквиткових" пасажирів. Для цього він одягнув піксельний бушлат та розмістив синьо-жовтий стяг у кабіні транспортного засобу. Однак це не вплинуло на пильність прикордонників. 

Під час огляду вантажівки охоронці кордону виявили трьох чоловіків. Двоє з них розмістились у спальному відсіку транспортного засобу, а третій зачаївся на підлозі.

Прикордонники з’ясували, що ухилянти відшукавши в інтернет-мережі послуги з нелегального трансферу до Молдови,. Спочатку вони прибули до Одеси та дістались автозаправного комплексу, де на них вже очікував водій.

Цінова політика мандрівки становила 8 тисяч доларів США. Половину обумовленої суми вони сплатили, решту повинні були надіслати, перебуваючи вже за кордоном.


“За спробу незаконного перетину державного кордону на правопорушників складено протоколи про адміністративне правопорушення. А перевізнику загрожує кримінальна відповідальність, передбачена ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”,  йдеться в повідомленні прикордонників. 

Нагадаємо, що Подільський прикордонний загін під час службового чергування зупинив автомобіль, який слушно привернув увагу вартових. За кермом був 50-річний одесит, а в багажнику він ховав двох ухилянтів. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися